Budapesten biogazdálkodik Tiborcz István, kapott is hozzá 115 millió állami támogatást

2018. november 9. 09:50 - szerző: 168 Óra

Különös jelenségekre hívta fel a figyelmet a 24.hu: a portál felfedezte, hogy a nyertes uniós pályázatokat nyilvántartó kormányzati portálról (palyazat.gov.hu) hirtelen eltűnt Tiborcz István tavaly júniusi pályázatának adatlapja, amellyel nyert 35 millió forint uniós támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodást hozzon létre és tartson fenn. (Tiborcz állandó lakcíme, legalábbis a hivatalos cégnyilvántartás szerint Csabdiban van.)

A nyom nélkül eltűnt pályázat helyett viszont felbukkant egy másik, amely szerint idén április, mely szerint ugyanerre a tevékenységre nyert néhány ezer híján 116 millió forintot. A projekt helyszíne azonban Budapest, azaz a fővárosban hoz létre és tart fenn ökológiai gazdálkodást. Arról amúgy semmi adat nincs, hogy Tiborcz Budapesten mezőgazdasági tevékenységet folytatna, amit biogazdálkodásra váltana.

A 24.hu még október közepén kérdezte az ügyről a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséget, de érdemi választ nem kaptak. Amikor újra elküldték a kérdéseiket, akkor a Miniszterelnökségen annyit mondtak, hogy a megkeresést illetékességből az agrártárcának továbbították. Pedig a kormányzati pályázati portál felügyeletét a Miniszterelnökség látja el a kérdés pedig nem arra vonatkozott, hol biogazdálkodik Orbán veje, hanem hogyan lehetséges, hogy egy pályázat eltűnik a portálról, illetve lehetséges-e, hogy egy pályázó két alkalommal nyerjen támogatást ugyanabból a pályázatból..