Gy. Németh Erzsébet megvédte Németh Angéla fiának bizottsági kinevezését, aki a botrány után felajánlotta fizetését

2019. november 25., 13:57

Szerző:

Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes részletes interjút adott a 24.hu-nak, amelyben szóba került, hogy a XV. kerületi ellenzéki polgármester, Németh Angéla egyetemista fia a népjóléti bizottság külsős tagja lett.

November közepén derült ki, hogy az önkormányzati bizottságban helyet kapott a polgármester fia. Mihály Gergő szociális munkásnak tanul az egyetemen, valamint korábban a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat polgármestere volt a kerületben. A polgármester a döntést a fia szakértelmére és arra hivatkozva védte meg, hogy az ellenzéké a többség. Később a fia Facebook-oldalán azt írta, hogy a 133 ezer forintos havi tiszteletdíját minden hónapban nyilvánosan felajánlja egy-egy szociális vagy ifjúsági szervezetnek, és dolgozik egy ösztöndíj létrehozásán is a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséért. Emellett belép a Demokratikus Koalícióba, hogy politikusként is bizonyíthasson.

A döntés miatt Németh Angélát sokan bírálták az ellenzéki oldalról is. Mivel a kerületi polgármesterek is ott ülnek a fővárosi közgyűlésben, ezért a 24.hu megkérdezte a főpolgármester-helyettest, hogy van-e a véleménye az ügyről.

– Van, és azt gondolom, hogy itt túlzottan hamar ítélt a sajtó. Németh Angéla fia a fiatal kora ellenére öt éve részt vesz annak a kerületnek a közéletében, diákpolgármester volt, szociális ügyekkel foglalkozott, tényleg nagyon régóta eljegyezte magát a kerületi közélettel. Az ő jelölését a bizottsági tagságra tudomásom szerint minden ellenzéki párt támogatta is, a Momentumtól kezdve a Párbeszédig, ő pedig pont az ilyen támadások kikerülésére azt ajánlotta fel, hogy jótékony célra ajánlja föl a bizottsági tagsággal járó jövedelmét, követhetően és folyamatosan

– válaszolta Gy. Németh Erzsébet.

Fotó: Facebook

Hozzátette, hogy szerinte,

ha egy fiatalember ennyire tudatosan a közélettel és szociális kérdésekkel foglalkozik, rászorultakat segít, jóval korábban, hogy az édesanyját ott polgármesterré választották, azt támogatni érdemes, nem pedig támadni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.