Volt egy budapesti szavazókör, ahol a névjegyzékben szereplő 1376 jogosultból senki nem ment el leadni a voksát

2019. október 16., 08:03

Szerző:

Senki nem ment el szavazni az október 13-i önkormányzati választáson Újbudán, a a 115-ös szavazókörben – írja az Index. A szavazóköri névjegyzékben 1376 jogosult szerepelt, de úgy tűnik, hogy közülük egyszerűen senki nem vette a fáradságot, hogy vasárnap elmenjen szavazni a Fehérvári út és a Csurgói út kereszteződésénél fekvő épületből.

Az Index kérdésére az NVI megerősítette, hogy a honlapján nem technikai hiba miatt van egy 0 a részvétel mellett.

Önkormányzat 2019 - Elkezdődött a szavazás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A választókerület győztes  ellenzéki képviselője, Görög András szerint ő is meglepődött azon, hogy a 115-ös szavazókörben senki nem adta le a voksát. Bár a szavazóbizottság egész nap várta az embereket, lezárni sem tudták az urnát, hiszen nem volt első szavazó sem.

A magyarázat egyébként az lehet, hogy olyan külföldi állampolgárok szavazhattak itt, akik akiknek ide jelentették be a tartózkodási helyét, de nem érdekelte őket a megméretés.

Újbudán az ellenzéki Az ellenzéki László Imre (31 411 voks, 50,52%) váltja az eddigi fideszes polgármestert, Hoffmann Tamást (26 854 voks, 43,19%).

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.