Kormányzat: minden pénz megvan a Lánchíd felújítására, ám Karácsony Gergely kísérletet sem tett ennek lehívására

2020. június 15., 16:34

Szerző:

Visszalőtt a Kormányzati Tájékoztatási Központ, miután kiderült, Karácsony Gergely nem támogatja, hogy a Lánchídon és környékéről lőjenek fel rakétákat az augusztus 20-ai tűzijátékon.  

Közleményükben jelezték, a belföldi turizmus élénkítése céljából a kormány többnapos Szent István-napi ünnepségsorozattal készül. Az ünnepségsorozat keretein belül például gasztrofesztivál, szabadtéri koncertek, Szent István napi felvonulás, vízparti koncertek, családi programok várják majd a Budapestre érkezőket.

Hangsúlyozták,

a híd felújítására szánt összeg megvan, de a Karácsony Gergely vezette önkormányzat kísérletet sem tett ennek lehívására.

Sőt, még a tendert sem írták ki.

„Veszélyes és drasztikusan drágítja a munkát, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat 8 hónapja halogatja a híd felújítását.”

– zárul a közlemény.

A Lánchíd felújítása körül zajló politikai csatákról itt írtunk bővebben: 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.