Senki ne akarjon pénteken a Puskás Aréna környékén autóval közlekedni

2019. november 14., 18:15

Szerző:

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől érhetők el. A stadion környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy semmiképp se autóval közelítsék azt meg – írta a Budapesti Közlekedési Pont honlapján.

A BKK közösségi közlekedést javasol, ennek gördülékenységét járatsűrítésekkel biztosítja.

Stadionavató - A Puskás Aréna
Fotó: MTI/KKBK

Elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az Aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalogosan közelíthető meg.

A stadion gyalogosan elsősorban a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól, valamint a Thököly út és a Hungária körút felől közelíthető meg. Aki autóval indul útnak, annak a megszokottnál lényegesen sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket célszerű igénybe vennie, mert az aréna környékén korlátozott a parkolóhelyek száma.

Az alábbi járatok sűrűbben közlekednek pénteken a Puskás Aréna környezetében:

  • Az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben közlekedik.
  • A Thököly úton közlekedő minden buszjárat megáll 16 és 23 óra között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.
  • A Thökölyi úti 7E buszjárat a meccs után a megszokottnál sűrűbben jár.
  • A 178-as busz 15 órától az utolsó járatindulásig Pesten meghosszabbított útvonalon, a Bosnyák térig jár.
keleti-puskas_tkp_20191115.cdr
Fotó: bkk.hu

Korlátozások és lezárások pénteken előreláthatóan 15:00 és várhatóan éjfél között:

  • A Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
  • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
  • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
  • a teljes Verseny utcát,
  • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
  • a teljes Istvánmezei utat lezárják a közúti forgalom elől.
  • A Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.
Stadionavató - A Puskás Aréna
Fotó: MTI/KKBK

Útvonalváltozásokra kell számítani az alábbi járatoknál:

  • A 30-as busz egyik irányba sem érinti a Verseny utca megállót, továbbá Újpest felé a Reiner Frigyes parknál a Thököly úton a 7-es busz megállójában áll meg.
  • A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion közötti megállóit. A Keleti pályaudvar felé a 79-es troli megállóiban áll meg, a pályaudvarnál a 20E és a 30-as busz végállomásán lehet felszállni rá.
  • A 77-es trolibusz nem érinti az Egressy út / Stefánia út és a Szobránc köz megállót, az arénánál a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion leszállóhelyén lehet felszállni rá.
  • A 95-ös és a 130-as autóbusz Kerepesi úton található végállomási megállóit a Hungária körútra, a 75-ös trolibusz végállomása elé helyezik át.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.