Bizottsági helyet kapott a botrányba keveredett Lackner Csaba

2019. november 8., 17:27

Szerző:

Bizottsági helyet kapott Lackner Csaba, az MSZP kábítószerbotrányba keveredett politikusa az ellenzéki többségű kispesti közgyűlés alakuló ülésén. Ennek az az oka, hogy az önkormányzati képviselők – legalábbis a momentumosok –nem arról az előre megbeszélt javaslatról, amelyben nem szerepelt Lackner Csaba neve, hanem egy másikat tettek eléjük – derül ki a Mérce cikkéből. Ezt az ellenzéki párt politikusa, Paróczai Anikó szóvá is tette, Gajda Péter MSZP-s polgármester pedig a véletlennel magyarázta a malőrt, hozzáfűzve, a tévedésből benyújtott lista miatt újra szavaznak a bizottsági helyekről.

Lackner Csabát a a szociális és lakásügyi bizottságba szavazták be csütörtökön. Arról, hogy ezt hogyan sikerült, Gajfda Péter nem tetet említést az alakuló ülésről szóló péntek reggeli Facebook-posztjában sem.

Lackner Csabáról az október 13-i önkormányzati választást felvezető kampányban szivárgott ki egy videó, amelyben kólának nevezi egy fehér porral teli zacskó tartalmát, és miközben a port csíkokba rendezi, korrupt üzelmekről beszél. – Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy – hangzik az egyik megjegyzése, de tesz egy megjegyzést arról is, hogy Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester és a kerületi vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián is trükkel juthatott rejtett vagyonhoz.