Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Karácsony Gergely azt mondja, hogy nincs elég munkás Budapesten a hó eltakarításához

2019. december 2. 11:45 - szerző: 168 Óra/MTI

Megnőtt a menetidejük a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatainak a havazás miatt - közölte a szervezet hétfőn a Facebook-oldalán.

A 8E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Farkasréti temető és a BAH-csomópont közötti megállóit, a 140-es autóbusz rövidített útvonalon jár, kihagyja a Művelődési ház és a Dióskert megállót.

Több megállója is kimarad a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusznak, míg a 219-es autóbusszal rövidített útvonalon, a Saroglya utca és Csillaghegy között lehet csak utazni.

Áramellátási hiba miatt nem jár a 80A trolibusz a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között, helyette az M2-es metróval lehet utazni.

Havazás Budapesten Havazás Budapesten
Fotó: Balogh Zoltán

Karácsony Gergely tájékoztatást kért a Fővárosi Közterület-fenntartótól a hóeltakarítási munkákról, és mint Facebook-posztjában írta, jelenleg 70 munkagép dolgozik Budapesten, viszont a szükséges 300-400 munkás helyett csak 2016-an jelentkeztek, erre próbálnak megoldást találni.

A főpolgármester azt írta, hogy mivel az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás a fővárosban, így a délutáni csúcsra már a főbb útvonalakat meg lehet tisztítani. A sőzás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd.