Budapest is támogatja az MLSZ pályázatát a 2021-es U21-es labdarúgó Eb-rendezésére

2018. június 13. 14:28 - szerző: 168 Óra

A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azon szándékát, hogy Budapest is az egyik rendező városa legyen a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokságnak.

A képviselők 24 igen szavazattal, 4 ellenzéki tartózkodás mellett hagyták jóvá az erről szóló előterjesztést. Tarlós István főpolgármester hangsúlyozta, hogy a pályázattal és a rendezéssel nem keletkezik költségvállalási kötelezettsége a fővárosnak. A főváros azzal a feltétellel támogatja a pályázatot, hogy a kiadásokat a kormány vagy az MLSZ vállalja.

A Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése A Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az UEFA kikötése szerint meccsnapokon például az érvényes belépőkkel rendelkező szurkolóknak ingyenessé kell tenni a helyi tömegközlekedést, a rendező településeknek pedig két héttel az Európa-bajnokság előtt már eleget kell tenniük az UEFA által megszabott városdíszítési programnak (szurkolói zónák stb.).

Az MLSZ-nek augusztus végéig kell benyújtania pályázatát. A tervek szerint az egyik budapesti helyszín a Groupama Aréna lehet, a másik pedig az új kispesti vagy az újpesti stadion. Összesen hat stadiont kell biztosítani a meccsekhez.

Az Eb-t kétévente tartják meg tizenkét csapat részvételével.