Már a testületi ülés előtt benne volt a budakeszi újságban, hogy ott mit fognak megszavazni

2020. február 28., 17:40

Szerző:

A 444 cikke szerint Szemző Áronnak, a fideszes többségű budakeszi testület momentumos tagjának a csütörtök reggel kezdődő testületi ülés elején a többiekhez hasonlóan kiosztották a helyi önkormányzati lap, a Budakeszi Hírmondó friss számát. Szemző csak este, az ülés után olvasott bele, és észrevette, hogy

a lapban kész tényként számoltak be három olyan helyi pályázatról, amikről a testület tagjai csak a már említett ülésen szavaztak.

A furcsaság Hargitai Zsuzsának, a DK helyi képviselőjének is feltűnt, ő a Facebookon egy kommentben azt írta: „A szépséghibája a dolognak csupán annyi, hogy előbb jelent meg a pályázati felhívás, mint ahogy a Képviselő Testület meghozta a döntést! Legalább a demokrácia látszatát fenn kellene tartani!”

A Hírmondó erre azt írta, nem látnokok ők, csak

„a bizottsági előzetes támogató állásfoglalásokra alapozva adtuk le így a nyomdatervet, annak tudatában, hogy a nyomdában módosítani tudjuk azt az egy oldalt, ha szükséges, mert a nyomtatás csak a testületi ülést követően indul el. Nem így történt, hamarabb készült el a lap, ezért osztottuk ki a képviselőknek.”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.