Pavilonokat állítana a Budai Várba az önkormányzat, a Fidesz a városkép megcsúfolása miatt háborog

2020. május 29., 15:03

Szerző:

Budavári civilekkel együtt tiltakozik az I. kerületi Fidesz-KDNP-frakció amiatt, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzat pályázatot írt ki a Mátyás-templom mögötti közterület hasznosítására; a terv ellenzői szerint nem szabad "gagyi vásári színhellyé" tenni a világörökségi védettségű területet.

Sándor Péterné (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, támogatják a Budavári Lakosok Szövetsége (BVLSZ) által a kerületi vezetés terve ellen, ezért aláírásgyűjtést indítottak – írta az MTI.

Aggodalmukat és felháborodásukat a Fecebookon is megosztoitták a publikummal: 

„Úgy gondoljuk, hogy a Budai Vár, a Mátyás templom és környéke a Szent István szoborral és a Halászbástyával egy kiemelten védendő hely. Véleményünket eljuttatuk többször több csatornán keresztül is Váradiné Naszályi Márta polgármester asszonyhoz.

 

"Polgármester asszonytól nem kaptunk választ (ami különösen elszomorító annak fényében, hogy polgármester asszony a szavak szintjén nagy hangúlyt helyzez a "lakosság" és a "civil szféra" véleményének meghallgatására). Attól tartunk, hogy az önkormányzat és Polgármester asszony

a Budavárban élő lakosok véleményének kizárásával hozza meg a döntését

ebben a számunkra nagyon fontos kérdésben" – írták egyebek mellett.

A teljes bejegyzés itt olvasható.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.