Legjobbkor, épp időben, vártuk: kezdődhet a Budai Vár falainak 1,8 milliárdos felújítása

2020. április 7., 12:44

Szerző:

A Confector Mérnök Iroda Kft. újíthatja fel a Budai Vár falait, nettó 1 milliárd 796 millió forintért. A nyílt tender eredményét Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A javítandó terület: 36 280 négyzetméter, a szemcseszórásos tisztítással érintett terület 22 512 négyzetméter, az alapozással érintett mennyiség 35 730 köbméter, a bontási és újrafalazási feladatok mennyisége pedig 4 500 köbméter.

A Budai Vár várfalainak és kapcsolódó területeinek a felújítási és helyreállítási munkálataira írt ki 8 milliárd 655 millió forintos keretösszegű megismételt tendert a Várkapitányság, tavaly szeptemberben. Az előző tender is ugyanekkora keretösszegű volt, de az eredménytelenül zárult – írja a napi.hu.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.