Budai Gyula ellenzéki kerületeknél érdeklődött a felfüggesztett Czeglédy Csaba ügyvédi megbízatásairól

Budai amúgy úgy sportvezető, képviselő, hogy 2015-ben elítélték jó hírnév megsértése miatt.

2020. október 29., 15:54

Szerző:

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője levélben tájékoztatta a főváros VII., illetve XI. kerületének a polgármesterét arról, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd kamarai tagságát felfüggesztették, írja az MTI. Czeglédy felfüggesztésének hírét maga a DK-s politikus, ügyvéd közölte korábban.  

    Budai Gyula csütörtöki Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz: "a tegnapi napon levélben fordultam Niedermüller Péter VII. kerület Erzsébetváros polgármesteréhez és László Imre XI. kerület Újbuda polgármesteréhez Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságának felfüggesztése miatt. Nagy érdeklődéssel várom mi lesz a Czeglédyvel megkötött több tíz milliós megbízási szerződésekkel!" 

    A képviselő a bejegyzéshez mellékelte a Niedermüller Péter VII. és László Imre XI. kerületi polgármesternek címzett levelek fényképét is. Ezekben arra emlékezteti a két DK-s politikust, hogy az általuk vezetett önkormányzat szerződéses viszonyban áll Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával, valamint arra, hogy kamarai tagság híján Czeglédi nem gyakorolhat ügyvédi tevékenységet.    

Czeglédy Csaba - az MSZP, a DK és az Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselője - és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. 

Budai Gyulát egyébként 2015-ben 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre ítélték, amiért megsértette Ács Sándorné jó hírnévhez való jogát azzal, hogy valótlanságokat állított róla. 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.