Törvénytelenségek sorát írja le a budafok-tétényi családsegítő volt vezetőjéről egy jelentés

Daróczi Csillát az év elején menesztették.

2020. szeptember 29., 08:21

Szerző:

Súlyos dolgokat állít egy budafok-tétényi jelentés a helyi családsegítő szolgálat vezetőjéről. Daróczi Csillát Karsay Ferenc fideszes polgármester menesztette még az év elején okirat-hamisítás gyanúja miatt, de a 24.hu most ismertet egy momentumos vizsgálóbizottsági jelentést, amit a Fidesz is megszavazott, és ami alapján hajmeresztő dolgok történtek a Daróczi keze alatt működő családsegítőben.  

A jelentésben megszólaló munkatársak panaszkodtak Daróczira, hogy terrorizálta, megalázta, elüldözte a munkatársakat. Ez szándékos stratégia volt, az alacsonyabb létszám miatt megmaradó bérköltséget kifizették egy szűk körnek.  

Daróczi vezetői tevékenységével kapcsolatban húszféle szabálytalanságot tárt fel a jelentés a hibás adófizetéstől kezdve a nyilvántartási szabályok, törvények megsértésén át a fiktív foglalkoztatásig.  

De azt is vallották a munkatársak, hogy Daróczinak ki kellett vinniük az alapvetően rászorulóknak szánt adományokból rendszeresen, hetente akár többször - élelmiszereket akár naponta, de ruhákat is, amelyeket magának, családjának és az önkormányzat munkatársainak osztott ki a vezető, áll a vallomásokban. 

Emellett Daróczi úgy kapott kedvezményes bérleti díjú lakást az önkormányzattól, hogy közben volt egy saját lakása a Józsefvárosban, ami szintén szabálytalan.   

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.