Bravó, végre a közgyűlésnek is feltűnt, mekkora baj van Szombathelyen

2018. október 18., 11:21

Szerző:

Október 25-én tárgyal a városi közgyűlés a város közlekedési helyzetéről. Régi téma már, az ellenzéki képviselők az utóbbi közgyűlések elején rendszeresen javasolják is, hogy készüljön egy átfogó koncepció a város közlekedési helyzetéről – írja a nyugat.hu.

Szombathely útjai és parkolói megteltek. Rendszeresek a dugók, torlódások, és az ezekből adódó balesetek. A parkolók is tele vannak, az, hogy folyamatosan terjeszkedik a fizetőparkolási övezet, nem megoldás, sokszor nincs hol letenni a kocsit.

Most úgy tűnik, történik valami. Habár az ellenzéki javaslatokat sorra leszavazza a fideszes többség, azért megrendelték a város közlekedési rendszerének felülvizsgálatát, erről tárgyalnak majd a képviselők az október végi közgyűlésen.

A város forgalmának nagyobb része a fő- és gyűjtőutakon zajlik, pontos adatok nincsenek, a legutóbbi forgalomszámlálás 2002-ben volt. Azóta pedig jelentősen megnőtt az autók száma – jegyzi meg a lap, amely a legszükségesebb beavatkozásokat is felsorolja.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.