Bozóttűz veszélyezteti az M0-s forgalmát Vecsésnél, 40 tűzoltót vezényeltek ki

2019. február 26., 16:09

Szerző:

Hatvan hektáron ég a bozótos aljnövényzet Vecsés határában, a füst veszélyezteti az M0-s forgalmát - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délután az MTI-t. Kisdi Máté közölte, 40 tűzoltó 10 szerkocsival érkezett a helyszínre és megkezdték a település határában, az M0-s autóút szomszédságában fellobbant lángok megfékezését. Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az út érintett szakaszán, mert a gomolygó füst jelentősen csökkenti a látótávolságot - fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy Pest megye területén tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe. Ez azt jelenti, hogy még a kijelölt helyeken sem szabad szabadtéri tüzet rakni.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.