Bőven jutott volna hely a kitiltott sajtónak Schmidt Mária „Európa-konferenciáján"

2018. május 23. 19:11 - szerző: 168 Óra

Schmidt Mária által vezetett XXI. Század Intézet a Várkert Bazár szűkös befogadóképességével indokolta, hogy a kormányparti sajtó kívül senkit sem engedett be az Európa jövője konferenciára, ahol Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök bukott tanácsadója is előadást tartott.

A 168 óra regisztrációs kérelmét is elutasították.

A konferenciáról posztolt, és a 444 által közzétett Twitter-fotón azonban szépen látszik, hogy a középső sorok ülései üresen tátongtak:

Ma már a Magyar Idők sem erőlködött a helyhiányos szöveggel, hanem nyíltan kimondta, hogy kint maradt újságíróknak hozzá kell szokniuk ehhez az ügymenethez – jegyzi meg a 444.

„Azt hiszem, nem volt ilyen, vagyis folyamatosan feketelistás médiumokban űztem a szakmát az ballib sajtó minimális szolidaritása nélkül hosszú éveken át. Itt meg most egy sima konferenciáról van szó, nem arról, hogy betiltanák az Indexet, szóval nem nagyon hat meg a ballib picsogás. Nekik új még ez. Majd hozzászoknak. Ahogy mi is hozzászoktunk." – üzente meg a kormány üzemi lapjában Hüppög az ellenzéki sajtó című írásművében Szikszai Péter.