Botrányba fulladt a Quaestor felszámolói gyűlése

Félbeszakadt a Lurdy Házban a Quaestor Hrurira felszámolói gyűlése, a felszámoló Vectigalis Zrt. képviselői végül távozni kényszerültek a jó száz Quaestor-károsulttal teli teremből. A károsultak várhatóan egy fillérhez sem jutnak a felszámolásból – írja a .

2016. augusztus 12., 13:59

A Vectigalis képviselője az egybegyűlteket arról tájékoztatta, hogy a felszámoló eddig az adós Quaestor Hrurira semmiféle iratanyagát nem kapta meg. A Vectigalis a bírósághoz fordult, ahol az ügyészség szerint a kért iratok vannak, ám eddig a bíróság nem válaszolt a megkeresésükre. A felszámolásra kijelölt 180 nap szeptember közepén jár le. Ha addig nem kapnak semmiféle gazdasági iratot a Hruriráról, a felszámoló nem tehet mást, mint hogy elrendeli az egyszerűsített felszámolást. Így a károsultak-hitelezők igényeit nem tudják a cég vagyonából rendezni, így a hitelezők legfeljebb polgári eljárással juthatnának hozzá a pénzükhöz.

A parázs hangulatú tájékoztatót a felszámoló cég munkatársai végül félbeszakították, egy biztonság ember kíséretében távoztak – írja a Népszabadság.