Jogerősen pert nyert Botka László a Szeviép-ügyben, kétmillió forint sérelemdíjat fizetnek neki

2019. szeptember 25., 12:56

Szerző:

Botka László szegedi polgármester másodfokon, jogerősen is pert nyert Szabó Bálinttal és a szegedma.hu portállal szemben. A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokú ítéletet. Eszerint a két pervesztesnek 1-1 millió forint sérelemdíjat kell fizetnie Botka László részére, a portálnak pedig nyolc nap át kint kell tartania a helyreigazítást  a címlapján – írja a Szeged.hu.

Abban a sajtóperben hozott most döntést a bíróság, amelyet azután indított Botka László, hogy Szabó Bálint az Echo TV-ben adott interjút, és azt állította, hogy a Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak. Ezt a Szegedma némileg kiegészítve közölte, hozzátéve, hogy a Szeviép-pénzek Botka Lászlónál landoltak.

Fotó: Facebook/Botka László

A polgármester Facebook-oldalán bejelentette, hogy a sérelemdíjat jótékony célokra, rászoruló gyermekek támogatására fordítják.

 

Botka László akkor lett a kormánypártok első számú közellensége, amikor az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként beszállt az országos politikába. Lejáratása a Bajnai Gordon elleni Hajdú-Bét-kampány forgatókönyve szerint zajlik. Még akkor is, ha nincs vállalkozói múltja, és semmi köze az első Orbán-kormány alatt meghatározó építőipari céggé erősödött, de később becsődölt Szeviép Zrt.-hez.