Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A DK-val teljes lett az ellenzéki összefogás Szegeden, Botka László hivatalosan is indul a polgármesteri tisztségért

2019. augusztus 20. 16:04 - szerző: 168 Óra

A szegedi Széchenyi téren mutatta be kedden az ellenzéki jelöltjeit Botka László, valamint hivatalosan bejelentette, hogy újra indul a polgármesteri címért az októberi önkormányzati választáson– írja az Index.

Kisebb botrány után végül a teljes ellenzék felsorakozott a szocialista politikus mögött. Júliusban bejelentették, hogy mind a 20 szegedi szegedi kerületben megállapodtak a Fidesszel szemben az ellenzéki pártok az őszi önkormányzati választásokra, kivéve a DK-t. A 168 Óra információi szerint azért, mert Gyurcsány Ferenc pártja nem volt megelégedve a számukra biztosított 4 képviselői körzettel. Később a DK is csatlakozott a többi párthoz.

Botka Lászlót és a képviselő-jelölteket így az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd és az Összefogás Szegedért Egyesület támogatja.

– Ilyen széles és teljes körű összefogás soha nem volt még. A tagok között van baloldaliak, liberálisok, civilek, zöldek és jobboldaliak is – amilyenek a szegediek. Hiszen azt szeretnénk, azt akarjuk, hogy a jövőben is Szeged városa minden szegedi otthona legyen továbbra is

– mondta Botka László. Hozzátette, hogy azt kérte a pártoktól és a civil szervezetektől, vegyék tudomásul, hogy ez nem pártpolitikai, főleg nem ideológiai szövetség.

– Ez egy lokálpatrióta szövetség

– jegyezte meg a polgármester.

 

Szeged.hu beszámolója szerint Botka László arról is beszélt, hogy Szegedre érkezett a legtöbb európai uniós forrás, folyamatosan fejlődött a város, dinamikusan fejlődik a szegedi gazdaság, növekednek a helyi adók, és az országban egyedülálló szociális rendszer működik Szegeden.

Megjegyezte azt is, hogy irigyeik is vannak.

– A kétharmados abszolút hatalom mindent el akar követni azért, hogy elfoglalja Szeged városát. Idevezényeltek elég nagy számú idegent Budapestről és más városokból, azzal a céllal, hogy károgjanak, hogy elvitassák a közösen elért sikereket. Meg fogjuk tőlük védeni Szegedet, Szeged város ugyanis nem eladó. Mint ahogy megvédjük attól is Szegedet, hogy pénzéhes, milliárdos oligarchák akarják lenyúlni a fejlesztés forrásokat. Továbbra is átlátható módon minden elnyert uniós centet a város gyarapítására fogunk fordítani

– közölte.

A polgármester ezután bemutatta az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjeit.