Borzalom Kocséron: állatokat daráltak az illegális kutyaszaporítóban

2017. október 13. 12:35

Illegálisan szaporított kutyát tucatjait darálhatta le egy férfi a Pest megyei Kocséron. A Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány egy betelefonáló segélykérése nyomán ment ki egy tanyára, ahonnan öt kutyát még élve sikerült kimenteniük – sokkol a Bors.

 A menhely munkatársait rettenetes látvány és förtelmes bűz fogadta. A szervezet alapítója, Soltész Katalin elmondta: a tanya korábbi tulajdonosa, egy 72 éves férfi lánya értesített őket, miután visszament az ötven éve elhagyott tanyájukhoz, hogy megnézze, mi van vele. Akkor szembesült azzal a borzalommal, ami az udvaron volt: vasketrecekben kutyákat tartottak bezárva, és állati csontvázakkal volt tele az udvar.

Amikor a menhelyesek bementek, senki sem volt otthon. A látvány horrorfilmbe illett.

Mindenhol halomban álltak a csontok és a töméntelen sok szőrcsomó. A kenneleket, ami a kutyák fekhelye is volt, az állatok ürüléke és földi maradványai borították. Öt, borzalmas állapotban lévő kutyát kiszabadították, és azonnal az állatorvosaikhoz vitték 

A szerencsétlen kutyáknak nemhogy ételük nem volt a ketrecében, kettőnek még fény sem jutott be a zárkájába. A szaporítótelep udvarán egész kutyatetem-maradványok is he­vertek szétszórva. De a legmegrázóbb az volt, hogy találtak egy helyiséget, ahol egy hatalmas daráló volt, ami mellett fehér szőrcsomók hevertek mindenhol – mesélte sírással küszködve a menhely vezetője. 

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított nyomozást.