Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Börtönbe kell mennie annak a férfinak, aki majdnem megütött egy szociális munkást Tiszaújvárosban

2019. augusztus 27. 10:29 - szerző: 168 Óra

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, akivel szemben tavaly decemberben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség.

2018. április 26-án délután a sértett egy tiszaújvárosi szociális intézmény nappali melegedőjében - munkaköri feladatainak teljesítése közben - megkérte a vádlottat, hogy az átvett készételt ne tegye be a szekrényébe. Ekkor az ittas férfi szitkozódni kezdett, majd rátámadt a szociális munkásra és többször fejen akarta ütni. A férfi hátrálni kezdett és sikerült elhárítania a kezével a feje felé irányuló ütéseket. Végül az épület portájára menekült, ahonnan értesítette a rendőröket.

Bár a megtámadott szociális munkás nem sérült meg, de mivel közfeladatot ellátó személynek minősül, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően végrehajtandó büntetésre ítélte a támadót, aki ráadásul büntetett előéletű. Két év hat hónapot kapott, továbbá három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A döntést az ügyészség, illetve a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerős.