Havi 25 ezer forintos fizetésért könyvtáros lett a börtönben az ex-fideszes elítélt, Mengyi Roland

2020. február 3., 12:10

Szerző:

Könyvtárosi állást kapott a kecskeméti börtönben a "Voldemortként" ismertté vált Mengyi Roland, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője – írja a 24.hu.

A portál úgy értesült, hogy Mengyi részlegében egy 500-600 kötetes szabadpolcos könyvgyűjtemény darabjait olvasgathatják az elítéltek. A könyveket eddig egy szekrényben tárolták, kölcsönző rendszer nem volt, mindenki maga választhatta ki, mit szeretne magával vinni. 

A munkavállalásért fizetés jár az elítélteknek, így Mengyi Rolandnak is, aki 260 forintos órabért kap, vagyis 23-25 ezer forintot tud megkeresni havonta.

Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság tavaly szeptemberben jogerősen. A büntetését január közepén kezdte meg az ország legenyhébbnek tartott, Kecskeméten lévő büntetés-végrehajtási intézetében.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.