„Nem szoktam hozzá, hogy a fejemben turkáljanak" – Agyműtétje közben nyilatkozott a 80 éves László a Borsnak

2020. január 23., 12:50

Szerző:

Új agyműtéti eljárást alkalmaztak tegnap a szegedi klinika orvosai. A Parkinson-kóros, 80 éves Gubics Lászlót az operáció során ébren tartották, mivel a beavatkozás sikere érdekében folyamatosan kommunikálni kellett vele. A Bors lehetőséget kapott arra, hogy a komplikált operáció alatt kérdéseket intézzen a beteghez.

Meg is tette. 

„Nem szoktam hozzá, hogy a fejemben turkáljanak, de a cél érdekében el kell viselnem. Azt is, hogy órákon át majdnem mozdulatlanul kell feküdnöm" – mondta a férfi a lapnak.

A beteg elmesélte, hogy a gyógyszerek nem segítettek rajta, pedig mindig is aktívan szeretett élni. „Bízom benne, hogy az operáció után megszűnnek a lefagyásaim. Sokszor elestem és nem tudtam a lábamat megmozdítani. Az csak a szerencsének kö­szönhető, hogy so­ha egy csontom sem tört el" – magyarázta Gubics László.

Dr. Klivényi Péter, a Neurológiai Klinika tanszékvezetője a elmondta: Gubics az ötödik páciens az egész világon, akin az új eljárást alkalmazták.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.