A rendőrség nyomoz, volt válogatott futballista zsarolhatta a szexvideókkal Borkai Zsoltot

2019. november 19., 19:00

Szerző:

Zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt állítottak elő hétfőn több személyt, köztük egy volt válogatott labdarúgót is - értesült a Nemzeti Sport. Úgy tudják, az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült szexvideókkal. Azt írják, P. József hónapokkal ezelőtt kereste meg Borkait, és közölte vele, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyeket bizonyos ellenszolgáltatásért cserébe hajlandó átadni, de üzlet helyett nyomozás indult.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A Nemzeti Sport ugyan nem érte el a volt válogatott futballistát, de ügyvédje, Plenter Nándor megerősítette az információikat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a lapnak azt válaszolta:

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

Borkai Zsolt és néhány közeli barátja 2018 májusában egy horvátországi jachtkiránduláson szórakozott prostituáltakkal, az erről titokban készített kép- és videófelvételeket az Ez az ördög ügyvédje címet viselő blog szivárogtatta ki az október 13-i önkormányzati választást felvezető kampány hajrájában. Borkai Zsolt először nem ragaszkodott ahhoz, hogy nem mond le, és a botrány ellenére is megnyerte a polgármester-választást, végül azonban bejelentette, hogy távozik a tisztségből. Emiatt Győrben január 26-án időközi polgármester-választást tartanak. 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.