Borkai Zsolt inkább menekülőre fogta, szabadságra ment hat nappal az önkormányzati választás előtt

2019. október 7., 20:46

Szerző:

Bár a szolgálati gépkocsija, egy Audi A8-as ott áll a városháza előtt, a titkárnője szerint Borkai Zsolt győri polgármester a kollégáival együtt szabadságra ment – derül ki az Index videójából. A portál azokról a fényképekről és videóról szerette volna kérdezni a fideszes politikust, amelyek tanúsága szerint egy jachtkiránduláson prostituáltak társaságában szórakozott, és a barátjaként ismert ügyvéddel, Rákosfalvy Zoltánnal együtt igénybe is vette a szexuális szolgáltatásaikat. 

A botrány kitörése után borkai Zsolt három napon át hallgatott, hétfőn pedig videóüzenetben állt a nyilvánosság elé. Előre megírt szövege szerint bocsánatot kér, de nem lép vissza a polgármester-jelöltségtől, büntetőeljárás elindítását tervezi a kiszivárgott videó és a fényképek miatt, az egész mögött pedig az ellenzéket sejti a háttérben.

Borkai Zsolt az 1988-as szöuli olimpián aranyat szerzett lólengésben. 2010 és 2017 között ő volt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, 2006-ban választották meg Győr polgármesterének. 2010-től 2014-ig a győri választókerület fideszes országgyűlési képviselőjeként ténykedett.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.