A győri jegyző szerint nem közérdekű információ, hogy mikor volt szabadságon tavaly Borkai Zsolt

2019. október 30., 10:16

Szerző:

Továbbra sincs hivatalos forrásból megerősített információ arról, hogy pontosan mikor volt szabadságon Borkai Zsolt 2018-ban, vagyis hogy a vakációját töltötte-e, amikor baráti vállalkozók és prostituáltak társaságában jachtkirándulásra indult az Adrián. A botrányt az Ez az ördög ügyvédje néven futó blog leplezte le, azt állítva, hogy az útra tavaly májusban, pünkösd után kerítettek sort.

Hatmilliárdos beruházással hoz létre új K+F központot az A 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Index ezért az önkormányzathoz fordult azzal a kérdéssel, hogy mikor vett részt hivatalos külföldi úton Borkai, illetve mikor volt szabadságon. Előbbire a város jegyzője, Lipovits Szilárd még válaszolt, miszerint a polgármesternek nem volt tavaly hivatalos útja, ám a szabadságra vonatkozó információkat már nem adta ki, mert az megítélése szerint nem közérdekű adat.

Tekintettel arra, hogy Lipovits Szilárd jegyző szerint ezek az információk nem kiadhatók, a 168 Óra közérdekű adatigényléssel fordul a győri önkormányzathoz, amelyben arról kérünk információt, hogy Borkai Zsolt mely napokon vette fel a munkát.

Megjegyezzük, a Borkai-ügy kirobbanása után az október 13-i önkormányzati választás előtti héten a polgármester szabadságra ment. Ennek oka elsősorban a sajtó és a nyilvánosság elkerülése lehetett. Győr újraválasztott polgármestere még akkor sem jelent meg a városházán, mikor az új közgyűlés tagjai átvették megbízólevelüket.