Az Orbán-kormány férfi tagjaitól megkérdezték, részt vettek-e Borkai Zsolt valamelyik orgiáján, csak az egyikük adott egyértelmű választ

2019. október 25., 17:06

Szerző:

Bangóné Borbély Ildikó írásban fordult az Orbán-kormány tagjaihoz, azt firtatva, repültek-e Borkai Zsolttal magánrepülőgépen, illetve – kérdezte a férfi kormánytagoktól – részt vettek-e Győr szexbotrányhős polgármesterének valamelyik orgiáján – derül ki a hvg.hu cikkéből. Az MSZP-s szinte mindegyik érintettől ugyanazt a választ kapta. „A kormány politikusai már több alkalommal elmondták a véleményüket Borkai Zsolt ügyével kapcsolatban. Szeretném arra is felhívni a figyelmét, hogy Borkai Zsolt kilépett a Fideszből. Október 9-én szövegezett beadványát egy kérdésnek álcázott kampányakciónak tekintjük. Engedje meg, hogy ezt kiegészítsem azzal, hogy morális alapú számonkérést nehezen fogadunk el egy olyan politikustól, aki több millió magyar embert sértett meg azzal, hogy patkánynak nevezte őket” – rázták le a miniszterek a kérdést. Még az a Szijjártó Péter is ezt írta, aki egészen biztosan repült Borkai Zsolttal, hiszen 2014. július 3-án az MTI fotókat is kiadott arról, hogy Győr polgármestere személyesen mutatta be a külgazdasági és külügyminiszternek, illetve Thomas Faustmann-nak, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatójának a kétmilliárd forintból felújított péri repülőteret.

Átadták a kibővített péri repülőteret
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Egyvalaki volt csak, aki határozott nemmel válaszolt, mégpedig Pintér Sándor belügyminiszter.  Tőle Bangóné Borbély Ildikó a következő levelet kapta:

„A botrányos orgiákról való részvételről szóló kérdése sértő és minden ilyen feltételezést és kérdésfeltételt visszautasítok. Valamennyi feltett kérdésére a válaszom NEM."