Orbán Viktor hétfőn Budapestre rendelte Borkai Zsoltot, Győrből a magyar fővárosba repült egy ismert magánrepülőgép

2019. október 14., 20:53

Szerző:

Borkai Zsolt kedden sajtótájékoztatóra áll ki a nyilvánosság elé, először azóta, hogy másfél hete az ő szex- és korrupciós botrányától visszhangzik egész Magyarország. A Magyar Nemzet szellőztette meg, hogy valószínűleg azt fogja bejelenteni, hogy kilép a Fideszből. Hétfőn, a Fidesz számára kudarccal felére önkormányzati választás másnapján  Győr polgármesterét Orbán Viktor kérésére Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke és Kubatov Gábor Fidesz alelnöke Budapestre rendelte egy konzultáció kedvéért, azt pedig a 444 egyik olvasója vette észre a FlightRadar repülőgép-követő portálon, hogy  hétfőn Győrből a magyar fővárosba repült egy  HA-CIZ lajstromú Cessna 182T Skylane TC típusú kisrepülőgép.

Átadták a kibővített péri repülőteret
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ez a négyüléses, 2008-as kisrepülőgép arról ismert, hogy a közvetlen tulajdonosa egy Immobilien Trade Center Kft. nevű cég, amely Rákosfalvy Zoltán ügyvéd lakcímére van bejegyezve. Rákosfalvy Zoltán Borkai Zsolt barátja, együtt lehet látni őket azokon a videókon, amelyeket az Ez az ördög ügyvédje leleplező blog tett közzé az elmúlt másfél hét alatt.

A kisrepülőgépet egyébként maga Borkai Zsolt is vezette egyszer, amikor személyesen mutatta be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, illetve Thomas Faustmann-nak, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatójának a kétmilliárd forintból felújított péri repülőteret.

A kisrepülőgép a 444 szerint még Budapesten van.