Megszólalt Borkai Zsolt a szexvideó ügyében, nem lép vissza, és büntetőeljárást kezdeményez

2019. október 7. 15:06 - szerző: Ágoston Zoltán

Hétfőn videóüzenetben állt a nyilvánosság elé Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, akiről az elmúlt napokban több kép és egy videó is kiszivárgott, hogy a barátja, Rákosfalvy Zoltánnal prostituáltakkal bulizik egy horvátországi jachtkiránduláson. 

– A napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, részben manipuláltak, és részben igen valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól. Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam

– állítja a politikus, aki láthatóan papírból olvasta fel az előre megírt szöveget. Hozzáfűzte, hogy büntetőeljárás elindítását kezdeményez.  Jelezte azt is, hogy nem lép vissza a polgármester-jelöltségtől.

– Nem lépek vissza. A győriek vasárnap eldöntik, hogy szeretnék-e közösen folytatni a 13 éve elkezdett munkát. Az utóbbi időben kiderült, hogy a politikai ellenfeleim több éven keresztül mindent elkövettek, hogy adatokat gyűjtsenek rólam, mindezt tették azért, hogy polgármesterként felállítsanak

– jelentette ki. 

A botrányt az Ez az ördög ügyvédje címet viselő blog robbantotta ki a héten. Anonimitásba burkolózó szerzője több fényképet és egy PornHubra feltöltött videót is nyilvánosságra hozott. 

A blog szerzője gyorsan reagált a Facebookon Borkai Zsolt nyilatkozatára. Azt írta, a felvételek nem évekkel ezelőttiek, hanem tavaly májusiak, és vannak más felvételei is. Hozzátette, hogy rendelkezik Borkai Zsolt számára nagyon kínos adatokkal. 

Borkai Zsolt az 1988-as szöuli olimpián aranyat szerzett lólengésben. 2010 és 2017 között ő volt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, 2006-ban választották meg Győr polgármesterének. 2010-től 2014-ig a győri választókerület fideszes országgyűlési képviselőjeként ténykedett.