Orbán megszólalt végre Borkai ügyében, sőt, azt is állította, hogy a Fidesz nyerte az önkormányzati választásokat

2019. október 16. 21:26 - szerző: 168 Óra

Hosszú hallgatás után végre nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesznek rendkívül rosszul jött Borkai-botrány kapcsán, de igencsak furcsa következtetéseket vont le a Hír TV kamerája előtt Balatonalmádiban, a kormánypárt kihelyezett frakcióülése után szerda este.

Orbán szerint ugyanis valójában a Fidesz nyerte összességében az önkormányzati választásokat, de „érzékeny veszteségeket szenvedtek el több, számukra kedves városban” is.

Orbán Viktor elmondta, a kormány együttműködésre törekszik Karácsony Gergely megválasztott főpolgármesterrel és a Tarlós Istvánnal megkötött megállapodásokat változatlanul hatályban tartja. A miniszterelnök hozzátette, a választások eredményét befolyásolhatták a győri polgármesterről, Borkai Zsoltról nyilvánosságra került felvételek.

„Úgy gondolom, mindenkit megérint az ilyesmi, mindenkit megrázott. Nem dolgom egyetlen magyar állampolgár, vagy bármely politikus felett sem pálcát törni, de kötelességem volt és van, én vagyok ennek a politikai közösségnek, a Fidesznek a vezetője és bizonyos dolgok nálunk nem megengedhetőek. Ezért Borkai Zsolt már nem tagja a pártnak” - mondta el a miniszterelnök.