Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Évi egymilliárd forint eltüntetésével vádolja Borkai Zsolt köreit a titokzatos blogger

2019. október 9. 07:21 - szerző: 168 Óra

„Valójában Borkai nem a családjára és nem a városára büszke, hanem arra, hogyan hálózták be páran egész Győrt, hogy aztán szétlophassák. Borkai egy évben nagyjából egymilliárd forintot lop el a várostól, és visz ki külföldre. Bő 10 éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben.”

– írja legújabb, szerda reggeli bejegyzésében az a magát ügyvédnek nevező blogger, aki egy hete szivárogtat információkat Borkai Zsolt győri fideszes polgármester és köreinek üzelmeiről, illetve tavalyi közös nyaralásáról, ahol a polgármesterrel egy orgiát tartott a kereszténydemokrácia győri elitje.

A blogger semmilyen bizonyítékokkal nem támasztja alá bejegyzését, de kitér arra, hogy a városban csak az a vendéglátó vállalkozás tud gond nélkül működni, amelyik megfelelő kapcsolatban áll a polgármester köreivel. Korábban arról már szó volt, hogy a város főterén csak egyetlen étterem kapott terasznyitási lehetőséget.

Az is kiderült, hogy a közös nyaralásra utazó Rákosfalvy Zoltán vállalkozó nagyon jó üzleteket köt a városban Borkai Zsolt regnálása óta, valamint a legutóbbi nyaralás előtt 250 millió forintot vettek ki a helyi földügyletekből nagyot szakító cégből.

Borkai Zsolt három nappal a botrány kirobbanása után ismerte el, hogy a kiszivárgott felvételeken ő szerepel, azonban jelezte, jogi lépéseket tesz. A polgármester, noha a választási kampány hajrája van, szabadságra ment, nyilvános megjelenéseit lemondta, helyette más fideszes politikusok jelennek meg a választásokra időzített fejlesztések átadásain is.