Borkai Zsolt szerint az ő gyerekeinek ötször annyi kell teljesíteniük, mint másoknak

2019. október 16., 13:57

Szerző:

Borkai Zsolt 2017-ben interjút adott a Borsnak, amelynek sok érdekeset mesélt. Szóba kerültek a gyerekei is, akikről szólva elmondta, hogy az akkor 25 éves Petrának és a 23 éves Ádámnak nem mindig könnyű, hogy apjuk a polgármester.

– Jár természetesen előnnyel is, ám szerintem inkább terhes az, hogy én ismert vagyok.

Rengetegen azt hiszik, hogy számukra kolbászból van a kerítés is, csak azért, mert Borkai Zsolt az édesapjuk.

De ez nem igaz, sőt, ötször annyit kell teljesíteniük, mert ha átlagos munkát végeznek, akkor megbélyegzik őket, hogy csak azért dolgozhatnak itt, mert apuka a polgármester – taglalta a polgármester.

Petra már kirepült a családi fészekből – mesélte akkor a politikus –, Győrben él és rendezvényszervezőként dolgozik, míg Ádám műszaki menedzsernek tanul a győri egyetemen, a vágya pedig, hogy építészmérnök legyen. A Gyirmót tartalékcsapatában futballozó fiú kétlaki életet él, ugyanis komoly párkapcsolata miatt hol itthon, hol a barátnőjénél tölti az estéket – derül ki a cikkből ez is.

A Borkai-család
Fotó: Facebook/Borkai Zsolt

„A legkellemetlenebb az, ha a családtagjaimon, elsősorban a feleségemen keresztül próbálják elérni, hogy intézzek el valamit. Kezdetben még zavarba jött a párom, és tőlem kérdezte, hogy mit csináljon ilyen szituációban. Mondtam neki,

egyszerűen nemet kell mondani. Ha egy embernek segítesz, akkor mások jogosan kérdezgetnék, hogy nekik miért nem

– fogalmazott a Borsnak 2017-ben Borkai Zsolt, hozzátéve, sokan azt hiszik, őt nem büntethetik meg, pedig ugyanúgy be kell fizetnie a parkolási bírságot, mint bárki másnak.

Borkai Zsolt 2017-es kijelentéseire nem vet túlságosan hízelgő fényt, hogy kiderült, Borkai Ádám 2015 végétől havi egymillió forint fizetést kap lényegében a semmiért. Hivatalosan egy olyan céget irányít, amelynek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyetlen forint bevétele sem akadt. Minden jel arra utal tehát, hogy a tulajdonos csak azért öntött pénzt a társaságba, hogy legyen mit utalni Borkai Zolt fiának – írtuk nemrég a Válasz Online nyomán.

Hadházy Ákos az ügyben feljelentést tett.

Az „Ez az ördög Ügyvédje” blog – amely lerántotta a leplet Győr polgármesterének titkos életét – felhívta a figyelmet arra is, hogy a szexben úszó 2018-as horvátországi jachtkirándulásra a polgármesterrel és az ország második legnagyobb kaszinótulajdonosaként jegyzett ügyvéddel, Rákosfalvy Zoltánnal együtt utazott el a vendéglátásban utazó győri vállalkozó,  Szabó Ervin is. Róla azt is érdemes tudni, hogy öt éve éppen

ő adta el Borkai Zsolt lányának a lovászpatonai székhelyű Királysarok Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-t. 

E társaság hivatalos email-címe máig megegyezik Szabó Ervin éttermének központi elérhetőségével.

Borkai Zsolt kedden jelentette be, hogy kilép a Fideszből, de nem mond le. A vasárnapi önkormányzati választáson 641 szavazat különbséggel győzött.