Az Alkotmánybíróság szerint is politikai pedofíliát követett el Borkai Zsolt

2019. október 18., 18:22

Szerző:

A köznyelvben politikai pedofíliának nevezzük azt, mikor egy politikus gyerekeket használ fel arra, hogy személyét népszerűsítse a nyilvánosság előtt. Az Alkotmánybíróság szerint ezt a tiltott tevékenységet követte el a közelmúltban már ex-fideszessé vált Borkai Zsolt győri polgármester, mikor a kampány során gyerekek jelenlétében adott át egy korábban már átadott futópályát Győrött – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Azért került az AB elé az eset, mert Borkai megtámadta a Győri Ítélőtábla döntését, ami bírságot szabott ki rá. Borkai arra hivatkozott, hogy polgármesterként lehetősége van a köztulajdonban álló építmények átadására, ám az AB szerint ezt gyerekek nélkül is megtehette volna, különösen úgy, hogy a létesítményt már hónapokkal korábban átadták.

Az eset pikantériája, hogy Borkai fellebbezését az a Rákosfalvy Zoltán ügyvéd jegyezte, akivel együtt filmezték le a polgármestert egy adriai orgián. A történtek miatt Borkait kilépésre bírták a Fideszből, azonban polgármesteri címéről nem mondott le.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.