Nincs meglepetés: a médiában megjelent információk alapján nem nyomoz az ügyészség Borkai ellen

2019. október 10. 20:50 - szerző: 168 Óra

Médiában megjelent információk alapján nem hajlandók nyomozni - közölte az Azonnali megkeresésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség Borkai-ügyben. A Győr fideszes polgármestere körüli körről egy hete minden nap kiderül valami, de az ügyészségnek ez nem elég, pedig van audis telekügylet, offshore-cégek, étterembiznisz és repülőgépek is.

Az Azonnali azt szerette volna megtudni, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indít-e nyomozást akár a prostitúcióval, akár a felmerülő vagyon elleni bűncselekmények gyanújával összefüggésben, de azt a tájékoztatást kapták, hogy hozzájuk nem érkezett feljelentés az ügyben,

„hivatalból pedig eljárást az ügyészség a kizárólag a médiában megjelenő, ellenőrizetlen információk alapján nem indíthat, konkrét adatok nélkül nem járhat el.”

Ez azért furcsa, mert az Azonnali szerint Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést.

A megyei rendőr-főkapitánysághoz több feljelentés és bejelentés is érkezett az ügyben hozzájuk, ezek adattartalmát azonban jelenleg vizsgálják.

Mivel a Borkaihoz köthető ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán is fontos szereplője lehet a botránynak, az Azonnali megkereste a Győr-Moson-Sopron-Megyei Ügyvédi Kamarát, hogy tervezik-e etikai vagy fegyelmi eljárás indítását, esetleg az ügyvéd felmentését. Havasi Dezsőtől, a kamara elnökétől azt a választ kapták, hogy nem örülnek annak, ha egy kollégájuk nem szakmai teljesítményével kerül reflektorfénybe egy ilyen "negatív megítélésű" ügyben, de eddigi ismereteik alapján nincs kamarai teendőjük.