Orbán Viktor, Kósa Lajos és Kocsis Máté is tudhatott Borkai Zsolt szexvideójáról

2020. január 24., 14:07

Szerző:

Terjedelmes cikkben bogozza az Index Borkai Zsolt szexvideójának történetét, hogyan próbálták megzsarolni a felvétellel Borkai Zsoltot, az azóta megbukott győri polgármestert, ki mindenki tudhatott a videó létezéséről. Mégpedig Borkai rendőrségi vallomása alapján.

Borkai Zsolt kilép a Fideszből
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A lap nyomozásából kiderül:

a Fidesz vezérkara bő egy évvel az önkormányzati választás előtt tudomást szerzett a videó létezéséről.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója pedig személyesen jelezte ezt Borkainak egy rövid éttermi találkozó során: hogy van egy videó, amin ő és városszerte ismert barátai láthatók, amint egy hajón szexelnek és hogy a felvétel a kampányban is valószínűleg előkerül majd, de Kubatov jelezte, 

ez magánügy, sem Borkai politikai karrierjére, sem a Fideszre nem jelent veszélyt, de az ügyet neki kell valahogyan rendeznie.

Ekkor már Borkai látott fotókat, amiket a gyanú szerint P. József – egy nagy nehezen kierőszakolt személyes találkozón – megmutatott neki, így már sejtette, hogy baj van, de hogy egy egész videó is létezik, az Index szerint csak Kubatovtól tudta meg.

Tavaly tavaszra a Fideszben híre ment az ügynek.

Borkai vallomása szerint Kósa Lajos megnézte a videót, és Kocsis Máténak Borkai maga mondta el, hogy „van valami nőügy, ami a választási kampányban előkerülhet”. De állítólag Kubatov egy a Fidesz budapesti székházában történt találkozón azt is mondta Borkainak, a „főnök”, vagyis Orbán Viktor is tud a történtekről, de az magánügy, és nyugodjon meg, mert ha a kampányban nyilvánosságra kerül a téma, a jobboldali médiában blokkolni fogják.

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Közben a videón is szereplő ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán próbálta megtudni, kinél vagy kiknél lehet a felvétel. Felmerült, hogy a DK is állhat az ügy mögött, miután P. József korábban a DK képviselőjelöltje volt. Ám ennél erősebb kapocsnak tűnik, hogy P. József jelenlegi párja annak az F. Gábornak az édesanyja, aki a hajón tartózkodó lányokat a rendőrség gyanúja szerint a felvétel elkészítésével megbízhatta – mégpedig egy Rákosfalvyt érintő, családi elszámolási vita miatt.

Az Index szerint az is bizonyos, hogy

Borkaiék legalább egyszer fizettek a felvételekért, 10 millió forintot, de nem P. Józsefnek, hanem egy Suba gúnynevű diósdi férfinak, J. Zoltánnak, aki állította, nála van az eredeti felvétel. A hajóút résztvevői fejenként 1,6 milliót dobtak össze érte.

Az ügyben a cikk nyomán megszólalt a fideszes Budai Gyula is, egykori elszámoltatási kormánybiztos, de semmilyen mondandója nem volt az egészről.

 

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.