Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Nyomoznak Borkai Zsolt fiának semmiért adott havi egymilliós fizetése ügyében

2019. december 10. 19:40 - szerző: Ágoston Zoltán

Tart a nyomozás, egyesítették a feljelentéseket a bukott győri polgármester, Borkai Zsolt fia, Borkai Ádám ügyében – írja a hvg.hu

A volt győri polgármester körül gyűrűző botrányban derült ki, hogy a 24 éves Borkai Ádám 2015 vége óta havi egymillió forintos fizetést kap egy tetszhalott cégtől, az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-től, amelynek 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyetlen forint bevétele sem akadt, ám az ügyvezetőnek – ő Borkai Ádám – járó bért mindig folyósították. Az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft., amelynek székhelye megegyezik a Borkai Zolt orgiáján részt vevő ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán hivatalos irodai címével (Győr, Teleki László utca 17.), amely ingatlan a földhivatali nyilvántartás szerint 100 százalékban Rákosfalvy Zoltáné.

Az ügyben mások mellett Hadházy Ákos is feljelentést tett, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági bűnözés elleni főosztálya most döntött az egyesítésről. Három hete a Központi Nyomozó Főügyészség feljelentés-kiegészítést kért a független parlamenti képviselőtől. 

Hadházy Ákos korábban felhívta a figyelmet arra is, hogy Borkai Ádám sportmenedzseri karrierje szépen halad, nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként szerepel a Győri Audi ETO Kézilabda Club honlapján. Ez az a csapat, amelynek Borkai Zsolt polgármesterként idén márciusban 13 millió forint önkormányzati támogatást javasolt a szokásos évi apanázson felül. A győri női kézilabdacsapatnál, a 2019/2020-as szezonra szóló tao-támogatási kérelemben Borkai Zsolt már mint technikai vezető szerepel. A Győri Audi ETO két ember fizetését oldja meg felerészben a sportcsapatoknak felajánlott társasági adóból: Bartha Csaba klubelnökét és Borkai Ádámét. Éves bérköltségük 21,9 millió forint, amely fejenként havi bruttó 900 ezer forintnak felel meg.  Mindezt egyébként Borkai Zsolt fiának hivatalos licenc nélkül sikerült abszolválnia, a képesítés megszerzése folyamatban van.

Korábban egy másik Borkai Zsolt körüli ügyben, a Audi-gyár bővítését megelőző földügyletek miatt tett feljelentéseket is egyesítették.