Borért indultak, hűvösre kerültek

2020. szeptember 8., 06:50

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a testvérpárt, akik az éjjeli órákban törtek rá egy férfira egy somogyi faluban a borát és az értékeit követelve.

 

A 21 és 32 éves férfiak 2020 augusztusában az éjszakai órákban bekopogtak a sértett házának ablakán, akitől pénzt és bort követeltek. Miután a férfi tagadta, hogy bármelyik lenne nála, az idősebb testvér az ablakot, míg öccse a bejárati ajtót berúgva mentek be a házba, ahol bántalmazással fenyegetőzve értékek után kezdtek kutatni - ismerteti az esetet a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A kutatás során a testvérek találtak egy üveg bort, amiből mindketten ittak, majd a rémült férfit több alkalommal ököllel megütötték azért, hogy elárulja, hol tartja a pénzét. Miután a férfi erre a bántalmazás ellenére sem volt hajlandó, a vádlottak a megmaradt borral együtt távoztak a helyszínről.

A férfinak a bántalmazás következtében ugyan csak könnyű sérülései keletkeztek, azonban annyira tartott az elkövetőktől, hogy csak napokkal később merte rendőrök tudomására hozni a történteket.

A kaposvári rendőrök őrizetbe vették a testvérpárt, az ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állította őket.

A Kaposvári Járásbíróság a szeptember 3-án megtartott tárgyaláson a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetett előéletű idősebb testvért 4 év, míg öccsét 3 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság fenntartotta a vádlottak letartóztatását.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.