Saját Facebook-oldalán arról írt az aparhanti nő, hogy kórházakat fognak bezárni, a rendőrség elfogta

2020. május 8., 06:37

Szerző:

A bonyhádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki csütörtökön rémhírterjesztés miatt azt az 52 éves aparhanti nőt, aki arról írt közösségi oldalán, hogy az országban több egészségügyi intézményt rövidesen bezárnak, számol be a police.hu.

A nőt 2020. április 27-én az egyik közintézmény jelentette fel. A gyanú szerint a nő a saját profiloldalán – tehát nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben – „egészségügyi intézmények bezárásáról olyan valótlan tényeket tartalmazó szöveget írt ki, amely alkalmas arra, hogy az emberek nagyobb csoportjában zavart, valamint nyugtalanságot keltsen” és bejegyzés alkalmas volt arra is, hogy „az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassa”.

Elfogása körülményeiről videót is közzétettek, íme: 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.