Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Feljelentették a szekszárdi ellenzéki polgármesterjelöltet, Bomba Gábort, hogy a Bomba energiaital ismertségét kihasználva kampányol

2019. szeptember 16. 16:30 - szerző: 168 Óra

Bomba Gábor, az ellenzék által támogatott polgármesterjelölt kihasználja a „Bomba” családnevét, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát – ezért panaszolta be egy magánszemély az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltjét a helyi választási bizottságnál – írja a hvg.hu.

A magánszemély azzal vádolja Bombát, hogy a családnevének „ilyen formában való megjelentetésével” megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős”. 

A bizottság hétfő délutáni ülésén dönt a kifogásról.

Bomba Gábor közösségi oldalon és honlapján elérhető kampányanyagai ugyanakkor láthatóan nemcsak a felkiáltójelben különböznek a termék márkanevétől, a sárga szín is eltér, és a polgármesterjelölt, illetve szervezete egy bikát használ kampányában.

Bomba Gábor
Fotó: Facebook/Bomba Gábor

„A nevemről meg nem tehetek. Ez már tényleg dedós módja a támadásnak” – reagált a feljelentésre Bomba Gábor, aki úgy értesült, hogy nemcsak a választási testületnél, de már a Bomba energiaital gyártójánál is bepanaszolták, méghozzá egy olyan személy, akinek

a neve megegyezik a Fidesz–KDNP egyik helyi jelöltjének nevével.

A helyi vállalkozó arról is ismert, hogy az ő fiát vegzálták, miután még 2017-ben hitleres videóban karikírozta tanárait. A paródiavideó miatt az igazgatónő bosszúja két éve üldözi, hiába távozott már a gimnáziumból a fiú.