Magyarországon 134 ezer forintot keres egy kétdiplomás bölcsődei nevelő

2019. augusztus 28., 22:34

Szerző:

Előfordul, hogy a két diploma és a két év tapasztalat a bölcsődei nevelők esetében mindössze havi 134 ezer forintos keresetre elég – derül ki az RTL Klub Híradója riportjából.

Több szakember a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete felhívására nyilvánosságra hozta, hogy mennyi fizetést kap. Ekkor derült ki, hogy van bölcsődei nevelő, akinek 134 ezer forint a fizetése, és az is, hogy ő és a pályatársai akár 60 százalékkal is kevesebbet kereshetnek más kétdiplomásoknál. A KSH adatai szerint a 20-29 évesek átlagbére Magyarországon jelenleg 208 ezer forint, amennyit a jelenlegi helyzetben egy bölcsődei nevelő 30 év munkaviszony után kaphat meg. A szakszervezet szerint azonnali bérrendezésre van szükség, mert az alacsony fizetések miatt rengeteg bölcsődei nevelő hagyja el a pályát.

Az RTL Klub kérdéseire az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy válaszolt, 2010-ben a bölcsődei nevelők átlagbére bruttó 110 ezer forint volt, most ennek a háromszorosát keresik meg.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.