Bödőcs Tibor: Tízmilliárdok mennek el, hogy a hatalom rodeóbikáján maradhasson az, akinek Mészáros Lőrinc az avatarja

2019. április 18., 08:23

Szerző:

Interjút adott a Magyar Narancsnak Bödőcs Tibor. A humorista április 19-én jelentkezik új műsorral a Comedy Centralon, Nincs ok a gólörömre címmel, amelyben – árulja el – Magyarország leggazdagabb emberét, Mészáros Lőrincet is parodizálni fogja. A kérdésre, hogy Orbán Viktor vagy Mészáros Lőrinc elé nagyobb kihívás görbe tükröt állítani, úgy válaszol, hogy egy parodistának át kell állnia arra az IQ-szintre, amelyen a parodizált van.

– Viktor tudja váltogatni az IQ-szintet, Lőrinc nem tudja a sajátját.

Szerinte Mészáros Lőrinc a Rowan Atkinson-féle Mr. Bean tudattalanjával áll egy szinten szellemileg és Bill Gatesszel anyagilag.  – Keresztényileg sajnálom is őt – állítja, megjegyezve, tudomása szerint Mészáros Lőrincen magas rangú kormányzati tisztségviselők is nevetnek, amikor be vannak rúgva. Ami Orbán Viktort illeti, kétségbeejtőnek tartja, amit a miniszterelnök  Törőcsik Marival művelt, ellátogatott a Kossuth-nagydíjjal a nagybeteg színésznő velemi otthonába, és gyakorlatilag berángatta egy promóciós videóba. Tisztában van azzal is, hogy az egész nem nem annyira szórakoztató, hiszen fényt vet arra, milyen kevés következménye van  bárminek, amit a Fidesz vezetéséhez közel állók művelnek. – Még mindig van bennem valami naiv felháborodás - fűzi hozzá.

– Dózsa Lászlót még nem nyilvánították várossá, de haladunk afelé. Ha Oszter Sándor Kossuth-díjas lehet, Pintér Bélának idén kellett volna tizenhatodszor megkapnia. Tízmilliárdok mennek el állami tévére meg rádióra, mindez azért, hogy a hatalom rodeóbikáján maradhasson az, akinek Mészáros Lőrinc az avatarja. De ebből nem születik jó ország, jó tévéműsor, jó late show. Kár a pénzünkért, amit erre elégetnek

– hangzik a humorista lesújtó következtetése.

Fotó: Facebook

Az interjúban Bödőcs Tibort kérdezik a politikai ambícióiról is, a hivatása ugyanis Ukrajnában is az első lépésnek tűnik ahhoz, hogy valakit – Volodimir Zelenszkijt – az elnöki székig repítsen. Erre a humorista elmeséli, hogy három héttel az 2018. április 8-i parlamenti választások előtt az MSZP megtalálta egy Zala megyei képviselőjelöltség ötletével, de ő elutasította az ajánlatot, mert nincsenek politikai ambíciói, és amúgy is, azt sem tudja, hol van otthon a gázóra. – Biztos lemondta valaki vagy akkor jutott eszükbe, hogy választás lesz – élcelődött az ellenzéki párton.