Kirúgták azt a biztonsági őrt, aki megütött egy hiénázó taxist Ferihegyen

2020. január 18. 07:51 - szerző: 168 Óra

Egy férfi lökdösött, majd megütött egy taxist a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - derül ki abból a videóból, amit január 14-én töltöttek fel a Privátkopó YouTube-csatornájára. Az incidens január 2-án, hajnalban történt. 

A hvg.hu megkereste a Budapest Airport Zrt.-t az ügyben, és azt a választ kapták, hogy a bántalmazó egy biztonsági őr volt. A videófelvétel hozzájuk is eljutott, és haladéktalanul vizsgálatot kezdeményeztek. A 2. Terminál biztonsági őrzését egy szerződött alvállalkozó végzi. A felvételen nem látható, de a biztonsági őr az eset előtt illegális üzletszerzésben akadályozta meg a taxisofőrt, amire a taxis provokatív és durva verbális, valamint fizikai agresszióval reagált, ezt követően történt a videón is látható incidens.

Az RTL Klub riportja szerint a taxis szabálytalanul akart fuvart szerezni, és a biztonsági őrök, valamint az erőszakos taxisok közt mindennaposak az összetűzések a reptéren.

Mivel a Budapest Airport zéró toleranciát tanúsít az erőszakkal szemben, felvette a kapcsolatot az alvállalkozóval, így a biztonsági őr már nem dolgozik a repülőtér területén.