Elítélték lopásért, mire kért egy kis haladékot, hogy átmenjen lopni a bíróság melletti templomba

2019. november 14., 15:46

Szerző:

M. G.-t november 8-án az Érdi Járásbíróság kétrendbeli lopás bűntette miatt, mint különös visszaesőt három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását. M. G. két táskából lopott pénzt, először több mint 150 ezret, aztán több mint 100 ezret - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében. 

A november 8-i tárgyaláson mindent elismert, az ítélet jogerőre emelkedett. Indítvány hiányában a bíróság nem döntött kényszerintézkedésről, ezért a férfi távozhatott a bíróságról, de előtte halasztást kért, hogy pénzt szerezhessen az élettársának, aki így majd meg tud élni, amíg ő börtönben van.

M. G. be is tartotta a szavát, két nappal később ugyanis bement a bíróság épülete melletti templomba, és ellopott a perselyből 5500 forintot.

Jelenleg őrizetben van, holnap fogják bíróság elé állítani, és várhatóan ítélet is születik.

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.