Váratlanul mégis újra működhet Bige László bezáratott szolnoki műtrágyaüzeme

2019. július 5., 15:31

Szerző:

Több hónapnyi hatósági vizsgálat, bírságok és korlátozó határozatok után a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata pénteki határozata engedélyezte Bige László milliárdos vegyi üzemének újraindulását – írja bennfentes információk alapján az Agrárszektor.

A szolnoki székhelyű katasztrófavédelem még júniusban kötelezte a működése leállítására és a biztonságot szavatoló munkák elvégzésére a Bige Holding Kft. üzemét. Erről a milliárdos azt mondta, hogy az előírt munkálatok jelentenének veszélyt és jogszabálysértést, ha azt elvégeznék.

Bige szerint egy haragosa miatt indultak ellene eljárások. Ha figyelembe vesszük, hogy a mostani listák alapján ő az ötödik leggazdagabb magyar, kevés olyan haragos jöhet szóba, aki valódi nyomást tud ráhelyezni. Később Bige arról is beszélt, hogy maffiaszerű támadássorozat éri érdekeltségeit, amely ha igazat beszél, akkor hatósági vizsgálatokban vagy rendőrségi letartóztatásban öltöttek testet.

A bíróság az agrárpiaci lap információi szerint a Bige Holding által benyújtott biztonsági jelentés alapján engedélyezte az üzem újbóli megnyitását.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.