Bige László szerint már tavaly megmondták neki, hogy ha nem megy el az országból, börtönbe fog kerülni

2019. június 13., 12:24

Szerző:

Két barátján keresztül már tavaly megüzenték Bige Lászlónak, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni - mondta az üzletember csütörtökön a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.

Bige László annak kapcsán nyilatkozott, hogy szolnoki vegyi üzemét bezáratta a katasztrófavédelem, amit egy ellene indított bosszúhadjárat részének tart.

Magyarország ötödik leggazdagabb embere szerint

oligarchák állnak az ellene folyó vizsgálatok és szolnoki gyárának bezáratása mögött, de neveket továbbra sem mondott.

Szerinte a bíróságon is nyerni fognak megtámadott cégével, ha pedig megalakul az új Európai Bizottság, „az EU-ba is kiviszi” az ügyet. Saját maga egyik nagy hátrányának a műtrágyakirály azt tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője, ezért azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el velük szemben.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa
Fotó: Balázs Attila

Bige Lászlóval szemben a közelmúltban számos eljárás indult, vegyi üzemét szabálytalanságokra hivatkozva állíttatták le a hatóságok. A vegyi üzem hulladékgazdálkodásának rendjének megsértése miatt kihallgatták, ugyanakkor vesztegetés gyanújával két napra őrizetbe is vették.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.