Hamarosan négy kultúrház lesz Bicskén, miközben az iskola beázik, a gyalogos felüljáró pedig életveszélyes

2019. augusztus 23., 17:35

Szerző:

A bicskei Kultúrkúria épületét három hónapja 70 millió forintért újították fel. Nemsokára fotókiállítás helyszíne lesz, amelyet Bálint Istvánné alpolgármester nyit meg, és ahol többek közt Bálint Istvánné állít ki. Kultúrházból hamarosan négy lesz a városban, miközben a helyi gimnázium tantermei rendszeresen beáznak, és az életveszélyes vasúti gyalogos felüljárót sem újították fel – írja a HVG.

A városban hamarosan több száz millió forintból újabb kultúrházat létesítenek, ez lesz a negyedik. A nemrég elkészült Kultúrkúria szeptember közepéig hetente összesen egy nap, négy órában van nyitva, de legalább a védőnőket ki lehetett tessékelni az épületből. A Kultúrkúriától kétszáz méterre van a kultúrház, ami pedig ötven méterre található a Fiatalok Háza néven 200 millióból felújított épülettől. Ez utóbbiban a lap szerint döntően fideszes rendezvényeket tartanak.

A HVG azt írja, hogy Bicske csak az elmúlt öt éves önkormányzati ciklusban mintegy 16 milliárd forint uniós forrásból építkezhetett, Felcsút és környékét elárasztották a látványberuházások. A lap szerint viszont a bicskeiek szemszögéből a fejlesztések önkényesek és átgondolatlanok.

A látványos építkezésekkel szembeni kontrasztot mutatja, hogy a Kultúrkúriával átellenben áll a családsegítő épülete, málló vakolattal. Emellett azt sem tudni, hogy szeptembertől a városi gimnázium minden tanterme használható lesz-e, mivel azok rendszeresen beáznak, és az iskola épületére nem jutott forrás egyelőre. Ahogy a felüljáró felújítására sem. A város lakossága körülbelül 12 ezer fő.

A kultúrházak szaporodó számára a lap sem talált magyarázatot. Tessely Zoltán, a körzet fideszes országgyűlési képviselője, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos a május 26-i EP-választás előtt egy bicskei felszólalásában  azt mondta, hogy nagyon sok minden történt Bicskén az elmúlt években, ami a helyiek érdekeit szolgálja. Megállapította, hogy hiába vannak felújított épületeik, iskoláik, óvodáik, új intézményeik, nagyszerű egészségügyi szolgáltatásuk, szép főtereik, egyre szépülő utcáik, ha a közösségi élet nem olyan benne, mint amilyennek szeretnék.

Fotó: Wikipédia/Civertan

Megfogadta, hogy az elkövetkező időszakban ez lesz a legfontosabb, és közölte, hogy a város jó irányba halad. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a politikus felszólalásában nem említette a bicskei gyermekotthonban történt szexuális zaklatásokat. Tessely Zoltán a gyermekotthon volt igazgatója ellen folyt első nyomozás idején, 2011–2012-ben a város polgármestere volt.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.