Zsíroskenyeret kent az idős farkaslyuki néni az éhes betörőnek

2019. szeptember 23., 09:54

Szerző:

Egy 20 éves férfi február elején Farkaslyuk településen a hajnali órákban a bejárati ajtót befeszítve bement egy családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit. Erre a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, hogy készítsen neki ennivalót – derül ki az ügyészség közleményéből.

Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a vádlott bejárta a lakást és tízezer forintot, egy műbőr pénztárcát és egy női karórát vett magához. Az asszony az ételt becsomagolta, és átadta a vádlottnak. A férfi ezután távozott, de még felszólította a sértettet, hogy ne merjen szólni a rendőröknek. A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg.

Képünk illusztráció
Fotó: Wikipédia

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről.

A vádlott 2019. február elején több más családi házba is betört Farkaslyuk településen, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból majdnem 200 ezer forintot, valamint karórát és ékszert lopott el.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen kifosztás bűntette, magánlaksértés bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt. A letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.