Bement beteget látogatni a füredi szívkórházba, közben ellopta egy orvos okosóráját, amely pontosan megmutatta, merre sompolyog a zsákmánnyal

2020. január 29. 13:06 - szerző: 168 Óra

A Veszprémi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy negyvennégy éves férfival szemben, aki tavaly novemberben az egyik orvos óráját lopta el a balatonfüredi kórházból.

A vádirat szerint az elkövető november 10-én beteglátogatóban járt a szívkórház intenzív osztályán, amikor észrevette és magához vette az orvosnak a beteg melletti polcon felejtett, mintegy 100 ezer forint értékű okosóráját.

Az orvos  nem sokkal később észrevette, hogy hiányzik az órája, amelyet korábban ellátás közben le kellett vennie, és mivel további kezelésre szorulókhoz ment, a beteg melletti tárolópolcon hagyta.

Az eltulajdonított óra azonban GPS-jelek kibocsátásával jelezni tudta a hollétét, így másnap, amikor a sértett a vádlott balatonfüredi munkahelye előtt haladt, telefonja érzékelte az óra által kibocsátott jeleket.  Az orvos nyomban értesítette a rendőrséget, a kiérkező járőrök pedig a jeleket követték és rövidesen megtalálták az órát a férfinél, majd azt a sértettnek visszaadták – írja az Ügyészség