Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Beszámítható a borsodnádasdi gyilkossággal vádolt fiatal

2019. március 27. 18:48 - szerző: 168 Óra

Szerdán az igazságügyi orvosszakértők együttes meghallgatásával folytatódott a borsodnádasdi gyilkossággal gyanúsított fiatal férfi, B. Roland pere.

Az ügyben tavaly novemberben emelt vádat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A tragédia még 2017-ben, egy szeptemberi napon történt, amikor a férfi a délelőtti óráktól az esti órákig barátaival, a Borsodnádasd külterületén lévő tónál szórakozott, alkoholt és kábítószer hatású szert fogyasztott.

Napközben telefonon találkozót beszélt meg a vele baráti viszonyban lévő 17 éves lánnyal, akivel az esti órákban egy erdei ösvényen találkozott és együtt italoztak, beszélgettek. Ismeretlen okból vitába keveredtek, melynek során a férfi több alkalommal ököllel arcon ütötte a lányt, aki agyrázkódást szenvedett, eszméletlen állapotba került.

A férfi a már védekezésre képtelen lányt lemeztelenítette, és elvonszolta egy esővíz-elvezető árok mellé, ahol fejjel lefelé beledobta egy 216 cm mélységű vízgyűjtő aknába, amelyben 40 cm magasan állt a víz. A lány telefonját is az aknába dobta, a tőle elvett ruházatot és táskát magához vette, és hazament a lakására, majd írt neki üzenetet, hogy úgy tegyen, mit sem tud hollétéről.

A lány vízbe fulladt.

A tárgyalás mai napján a 24.hu szerint a szakértők elmondták, hogy a lány eszméletlen volt és még élt, amikor a vízelvezető aknába került. Az eszméletvesztéssel kapcsolatban pedig azt mondták, hogy azokat okozhatták a koponyára mért ütések.

A szakértői vizsgálat azt is megállapította, hogy nem volt alkohol, gyógyszer sem kábítószer befolyása alatt a lány, amikor megölték.

A gyilkossággal vádolt B. Roland eddig csak annyit volt hajlandó elismerni, hogy valóban találkozott a lánnyal, ám azt tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz. Továbbra is hallgat.

Ügyvédje, Boschánszky Iván a szerdai tárgyalás után a 24.hu-nak elmondta, hogy az elmeorvosi szakértői vélemény nem állapított meg olyan körülményt, ami kizárta vagy korlátozta volna ügyfele beszámíthatóságát.

Ügyfele állítja, hogy együtt voltak a lánnyal, de szétváltak és utána már úgy találta meg, hogy eszméletlen volt. Próbálta újraéleszteni, de nem sikerült neki. Ezt követően pánikba esett és bedobta az aknába. Magyarul azt elismerte, hogy az aknába dobta – mondta az ügyvéd, hozzátéve, ügyfele nem akarta megölni a lányt.