Másfél milliárd forintba kerülne, hogy a regisztrált álláskeresők ingyen BKK-bérletet kapjanak

2019. október 29., 08:23

Szerző:

Mivel Budapesten jelenleg 13 806 érintett van, ha teljes árú bérlettel számolunk, akkor 1,57 milliárd forintba kerülne megvalósítani Karácsony Gergely budapesti főpolgármester ígéretét, és ingyen bérletet adni a regisztrált álláskeresőknek. Kedvezményes éves bérlet esetében az egész kijönne 1,42 milliárd forintból – számolta ki a Világgazdaság.

Mészáros Péter, a Magyar Közlekedési Klub elnöke szerint az ígéretet több lépésben lehetne megvalósítani.Először a regisztrált álláskeresők diákbérletet kapnának, amivel egyúttal fel lehetne mérni, hogy egyáltalán hányan vannak a munkanélküliek között, akiknek szüksége van bérletre, és hányan azok akiknek bár most nincs állása, nem is regisztráltak munkanélküliként, egy kedvezmény hatására azonban mégis megtennék.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.